Haber

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 6 Şubat depremiyle ilgili bilgi verdi

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir basın mensuplarıyla bir araya gelerek 6 Şubat depremiyle ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Önsay, depremin medyaya yansıdığı ilk andan itibaren Kütahya halkının ve örgütün desteğiyle kriz masası kurarak yardım toplamaya başladıklarını, toplamda 720 örgüt üyesinin görev aldığını söyledi. Bu yardımın ilk andan itibaren dönüşümlü olarak sınıflandırılması ve ayrılması.

Başkan Önsay, “Enkaz altında yardım bekleyen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla 6 Şubat günü saat 23.00 itibarıyla madenci ekiplerimizi ekipmanlarıyla birlikte bölgeye gönderdik. Hatay iline toplam 163 madenciye destek sağladık. canlı madenci desteği, merkezimiz ve diğer ilçelerimizle birlikte. Depremden 6 gün sonra Kütahya uyum merkezini kurup Hatay ilimize gönderdik. Yardımların tamamını dağa götürerek tüm vatandaşlarımızın yardımlardan faydalanmasını sağladık. Entegrasyon merkezimizin dağ köylerine malzeme ve gıda desteği verebilmesi için kamyonet veya kamyonet gibi araçlara ihtiyaç vardı.Kütahya teşkilatımız bu konuda bizi yalnız bırakmadı ve en kısa sürede en etkin hizmet ağını kurdu. 117 aracın desteğiyle zamanla il teşkilatı olmayı başardı. Kütahya entegrasyon merkezimizde biz bize yeteriz diyerek toplam 533 organizasyon gönüllümüz 2 ay boyunca dönüşümlü olarak merkezimizde görev yaptı” dedi.

“Devlet ve millet el ele, tam puanla geçmeyi başardık”

El ele, millet devlet asrın sınavını tam puanla geçmeyi başardıklarını belirten Önsay, şöyle konuştu: “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın sıcak yemekten mahrum kalmamalarını sağlamak amacıyla 4 Sıcak yemek araçları, 6 tır giyecek, gıda ve tüm fizyolojik ihtiyaçlar merkezimizden Hatay’ımıza ulaştırıldı.Dönemin Valisi Ali Çelik, Kütahya İl Teşkilatı ile birlikte sınavdan geçmeyi başardık. El ele, millet millet, özverili, kararlı ve gayretli bir çalışma sergileyerek, yüzyıldan tam not aldık.Depremden etkilenen ve Kütahya KYK ve misafirhanelerine sevk edilen depremzedeleri de unutmadan, 3 bin 173 vatandaşımızı ziyaret ettik. Evlerine giderek durumları hakkında bilgi aldık.”Diyalog halindeydik. Asrın felaketinde asrın birliğine katkılarından dolayı tüm Kütahyalı hemşerilerimize teşekkür ederiz.” – KÜTAHYA

sahinbeyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
Beypazarı Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu