Ekonomi

Korkulan oldu, kuraklık tarımı vurdu

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşanan kuraklık deneniyle önümüzdeki yıl patates ve şeker pancarı ekimine müsaade verilmeyeceği açıklandı.

Şarkışla Ziraat Odası Lideri Azimet Topçu yaptığı açıklamada yaşanan kuraklık nedeniyle önümüzdeki üretim periyodunda patates ve şeker pancarı üretimine müsaade verilmeyeceğini belirtip, “Sulamayla ilgili düşünceli bir süreçte olduğumuzdan ötürü önümüzdeki yıl, çiftçilerimize pancar, patates üzere çok su tüketimi yapan eserlerin ekimine müsaade verilmeyecektir. Bir sonraki süreç itibariyle baktığımız vakit kuraklık devam ettiğinden ötürü ekim alanları düşürülecektir. Pancar, patates üretimi yem bitkisi üzere eserlerde su tüketimi az olan bitkilerine yöneltilecek. Şuan prestijiyle yüzde 90 civardın da kuraklık vardır. Barajlardaki doluluk oranımızda ortadadır.” dedi.

Patates ve pancar ekenler cezaya çarptırılabilir

Topçu yaptığı açıklamada alınan karara aykırı hareket edenlerin cezaya çarptırılabileceğini belirtip, “Barajlardan kullanılan su ölçüsüne pancar ekim alanı olarak ayırt edersek, 11 bin 855 dönüme barajlardan su verilmektedir. Yem bitkilerine 5 bin 455 dönüm, 720 dönüm patates olmak üzere bu yılki sulanan arazidir. Bir sonraki süreçte bunlar katiyetle olmayacak. Az su tüketen bitkilere çiftçilerimiz yönlenecektir. Bu kurallara uymayan tüm çiftçilerimize cezai süreç uygulanacaktır” halinde konuştu. – SİVAS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu